Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Η κυρία Ελένη-«Λυσιστράτη» (σύζυγος Παναγιώτη), σε νέα ανάρτηση (ανάρτηση χαρακτηρισμένη με την ετικέτα «εγκλήματα») του ιστολογίου αυτού!..

http://xairete.blogspot.com/2010/09/blog-post_04.html
Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2010


Αυτή, η «κυρία» να πούμε, η κυρία Ελένη, έγινε και… κυρία Λυσιστράτη! Εδώ και 10 χρόνια περίπου, μένει με τα παιδιά της, στα διπλανά δωμάτια του σπιτιού... Tου σπιτιού του γερο-Παναγιώτη στο Ελληνικό. Δεν κοιμάται από τότε (ούτε τρώει) μαζί του. Τον έχει εγκαταλείψει στην κρεβατοκάμαρα, και εκείνη κοιμάται με την κόρη στο σαλόνι που είναι συνεχόμενο με την τραπεζαρία, το δωμάτιο του γιου...

Αυτά, ξεκίνησαν το 2.000, τότε, που τον ξεζούμισε 100% - οικονομικά - τον γέρο η "κυρία"… Τότε, που «για τα παιδιά», του τα έπαιρνε όλα. Όλα από τον τεράστιο μισθό του σαν υπάλληλος στην κατασκευή του νέου αεροδρόμιου. Τότε, που τον παγίδευσε να καταθέσει, και, την τεραστία αποζημίωση που έλαβε (με την αποπεράτωση του έργου, και τη λήξη εκείνης της εργασίας), να την καταθέσει υπέρ της ανεγέρσεως τριώροφης οικοδομής πάνω από την οικία του «γέρου», σαν «το μεγαλύτερο έργο που θα μπορούσε να κάνει για τα παιδιά», όπως του είπε η «κυρία»!


Μετά, τον εγκατέλειψε, διότι όπως του είπε «δεν είναι πια ερωτευμένη μαζί του», μια και από εκεί και πέρα αντιμετώπιζε προβλήματα με την εργασία του (εργαζόταν, με διαστήματα ανεργίας). Για να τον «ερωτευτεί» ξανά, τον εκβίαζε να τους γράψει το σπίτι (τόσο την μονοκατοικία, όσο και το πανωσήκωμα) διότι τέτοια λέει ήταν η απαίτηση του γιου (για το πάνω, για την οικοδομή), τέτοια και η απαίτηση της κόρης (για το κάτω, για την παλιά μονοκατοικία), της κόρης λέει που το ήθελε για την προίκα της, αν και μικρή ακόμα (
υποψήφια φοιτήτρια).

Ο «μπαμπάς» αρνήθηκε! [Της είχε ήδη κάνει - ο γέρος - ένα δώρο, της κόρης. Εκτός από το ότι την είχε γράψει παλιά και σε ιδιωτικό σχολείο (στην «Παμμακάριστο), της είχε αγοράσει και ένα εξοχικό (γονική παροχή) στο Άνω Σούλι Μαραθώνα. Ο δε γιος, ο Παύλος, είχε από τότε εξασφαλίσει το διαμέρισμα της μαμάς στο Παγκράτι…]

Ο «μπαμπάς» αρνήθηκε! Και μετά, του πρότειναν να φύγει από το δωμάτιο του (τον ξεσπίτωναν) διότι το δωμάτιο αυτό (την κρεβατοκάμαρα που η κυρία είχε εγκαταλείψει), το χρειαζόταν η κόρη για γραφείο, λέει! Η κόρη, η Ζωή, που ήταν πια και πρωτοετής φοιτήτρια της Νομικής στην Αθήνα. Του πρότειναν λοιπόν, να πάει να μείνει στο διαμέρισμα της «κυρίας» στο Παγκράτι! Εκεί, μόνος του!

Ο «μπαμπάς», αρνήθηκε πάλι!

Τότε το «τρίο», για να τον ξεφορτωθεί, μεθόδευσε τον εγκλεισμό του γέρου στο Δρομοκαΐτειο (με εισαγγελική εντολή) ώστε να τον ξεσπιτώσει με αυτόν τον τρόπο, αλλά ΚΑΙ να βάλει (η «κυρία») στο χέρι την σύνταξη του, αυτή που θα έβγαινε σε λίγο, από το ΙΚΑ. Έσπασε όμως τα μούτρα της, αφού οι γιατροί αποφάνθηκαν ότι ο άνθρωπος είναι καλά (δεν της έδωσαν γι αυτόν «το ακαταλόγιστο» που επίμονα η «κυρία» τους ζητούσε) και τον άφησαν ελεύθερο τον άνθρωπο...

Όταν λοιπόν βγήκε η σύνταξη του γέρου (αρχές 2007), συνεχίστηκε ο εκβιασμός. Ο εκβιασμός ο πρώτος, το να τους γράψει δηλαδή το σπίτι. Τώρα μάλιστα προστέθηκε ΚΑΙ η απαίτηση της «κυρίας», να πάρει δάνειο ο γέρος (με κάλυψη τη σύνταξη του) για την ολοκλήρωση της υπερκείμενης κατοικίας. Δάνειο λέει, μπορούσε να πάρει και ο γιος, αλλά ήθελε πρώτα να του το γράψουν (το τριώροφο που ήταν στα μπετά) στο όνομα του! Χρήματα για τον ίδιο σκοπό, μπορούσε λέει, να βρει ΚΑΙ η «κυρία», που έχει πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία στην Εύβοια (κληρονομιά από τον πατέρα της και την μητέρα της) αλλά και αυτή δεν τα διέθετε, αν πρώτα δεν υπέγραφε ο γέρος για να γίνει όλο δικό τους το σπίτι του.

Ο «μπαμπάς», αρνήθηκε πάλι!

Και τότε, άρχισαν οι πιο χοντρές απειλές: «Θα σε κλείσουμε ξανά στο τρελάδικο! Έχουμε τα μέσα εμείς! Είμαστε Κυβέρνηση!». Κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία, και αυτοί (το «τρίο») ήταν (και είναι) οργανωμένοι σε αυτήν! Ο γερός δεν πτοήθηκε πάλι, και τότε του «προφήτεψαν» ότι κάποτε θα πέσει στα χέρια τους, όταν μια μέρα θα αρρωστήσει τόσο βαριά που θα τους έχει ανάγκη για να του παίρνουν τα φάρμακα του από το φαρμακείο (αφού άλλον από αυτούς δεν έχει), και τότε θα αναγκαζόταν να υπογράψει για «να μην ψοφήσει, για να μην πάει σαν το σκυλί στο αμπέλι»!..

Και τότε, παράλληλα, του ζητούσαν («με το πιστόλι τους στον κρόταφό του», με τον ψυχρό πόλεμο τους), του ζητούσαν να τους καταθέτει την σύνταξη του, διότι τάχα δεν έβγαιναν οικονομικά!
1. Είχαν δηλαδή ανάγκη την σύνταξη του, αυτή τη σύνταξη που δεν θα την είχαν ανάγκη να τους τη δίνει στο χέρι αν την είχε ήδη διαθέσει για το δάνειο του πάνω σπιτιού που λέγαμε!
2. Δεν της έφτανε της κυρίας η σύνταξη της (μειωμένη, στα 15 χρόνια, λόγω μητρότητας), δεν της έφτανε και το ενοίκιο από διαμέρισμα της. Εκείνο το διαμέρισμα, που… της «περίσσευε» ΤΟΤΕ, πριν λίγα χρόνια, που ήθελε να τον εξαποστείλει ΕΚΕΙ τον γέρο της! Η «κυρία»!..


…Η «κυρία», που όλα αυτά τα χρόνια της μετακόμισης της στα διπλανά δωμάτια του σπιτιού του γέρου, εργαζόταν (και εργάζεται ακόμα) «εδώ κι εκεί» (πότε σαν τηλεφωνήτρια σε ασφαλιστικές εταιρίες, και πότε - σε σπίτια σαν μπέμπι σίτερ), μη δίνοντας λογαριασμό στο γέρο, και εισπράττοντας πρόσθετο και αδήλωτο χρήμα, μαύρο χρήμα! Χρήμα, που τους επέτρεπε να κάνουν και διπλές διακοπές το καλοκαίρι! Με το καινούργιο τους αμάξι! Χωρίς το γέρο βέβαια! Τον σύζυγο που η «κυρία», εκτός από το ότι «δεν ήταν πια ερωτευμένη» μαζί του, του έλεγε ότι «είχε γεράσει τόσο», που πια δεν θα μπορούσε (στις διακοπές τους) να τους ακολουθεί «στον δικό τους ρυθμό ζωής»!..

Σε αυτόν τον αμείλικτο εναντίον του πόλεμο, ο γέρος έκανε παθητική αντίσταση: Δεν υπέγραφε μεν (για να μην ξεσπιτωθεί), δεν τους χάριζε την σύνταξη του (για να μην πεινάσει), αλλά τους βοηθούσε πολύ, στα οικονομικά...

1. Τους βοηθούσε, όπως με την αγορά νέου οικιακού εξοπλισμού (ψυγείο, κλιματιστικό, κλπ) για το σπίτι της «κυρίας»... Το δίπλα σπίτι "της", εκεί στα δυο δωμάτια όπου έμενε με τα παιδιά "της"... Από το οποίο σπίτι "της" είχε εκδιωχτεί ο γέρος (από την κουζίνα δε, ολοκληρωτικά) και είχε υποχρεωθεί να στήσει ένα νέο νοικοκυριό (ψυγείο, ηλεκτρικό φούρνο, πλυντήριο, κλπ) στο δωμάτιο του, στην… κρεβατοκάμαρα!
2. Βοηθούσε ακόμα, με το να χαρτζιλικώνει και το γιο στα ηλεκτρονικά που όλο απαιτούσε να αγοράζει (σπουδαστής της πληροφορικής).
3. Έδινε στην «κυρία» χρήματα για τα απορρυπαντικά της, και όχι μόνο! Για παράδειγμα: Έσπασε το τζάμι του παραθυριού στο μπάνιο, και του ζητούσαν χρήματα για να το αλλάξουν, και εκείνος έδωσε 350 ευρώ για να το αντικαταστήσουν όλο το παλιό ξύλινο παράθυρο με καινούργιο και μάλιστα σύγχρονο - αλουμινίου!
4. Πλήρωνε δε – το κυριότερο – και, τους λογαριασμούς για το φως και το νερό…

Κάποτε όμως η κυρία σκαρφίστηκε να κρατεί τα χρήματα για τη ΔΕΗ, να μην τους πληρώνει, για να του τραβάει κι άλλα, κι άλλα! Εκείνος διαμαρτυρήθηκε, και τότε η «κυρία» έτρεξε στην αστυνομία για να κατηγορήσει σαν σκληρό τάχα το γέρο (αφού στο μεταξύ έγινε διακοπή από τη ΔΕΗ), να τον κατηγορήσει ότι τάχα αρνείται να πληρώσει …ακόμα και το μισό του ποσού, ενώ εκείνος το έδινε ολόκληρο! Απαιτούσε δε, και περισσότερο χαρτζιλίκι για το γιο! Το γιο, που συνήθιζε να γλεντάει στα μπουζούκια και πήγαινε και σε καφετέριες όπου (όπως καμάρωνε να λέει) είχαν σόου με κοπέλες που χόρευαν πάνω στα τραπέζια!

Έγιναν γνωστά αυτά στο αστυνομικό τμήμα του Ελληνικού όπου κλήθηκε να απολογηθεί ο γέρος… Κι έτσι μετά, ο αστυνόμος κάλεσε την κυρία και την υποχρέωσε να δίνει απόδειξη στον σύζυγο όταν αυτός της έδινε χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς, και μάλιστα για το μισό πόσο! Αυτά, εδώ και τρία χρόνια περίπου…

Ο γέρος όμως, για να έχει όσο το δυνατόν λιγότερη ταραχή από τον πόλεμο που του έκαναν, συνέχιζε να πληρώνει αυτός ολόκληρο το ποσό των λογαριασμών, και να μη ζητάει απόδειξη από την «κυρία».

Αυτά, με τη σύνταξη των 1.000 ευρώ που έπαιρνε. Με τη σύνταξη, που διέθετε κυρίως για να τρώει έξω, σε ταβέρνες, αφού δεν τον ήθελαν στο τραπέζι τους. Με τη σύνταξη από την οποία πλήρωνε και ανθρώπους της γειτονιάς να του ψωνίζουν (τρόφιμα, φάρμακα, κλπ) τις δύσκολες μέρες του χειμώνα, όταν δεν μπορούσε να βγει έξω αφού έχει και αναπνευστικά προβλήματα, και, προβλήματα με τις αρθρώσεις. Δεν του περίσσευαν δηλαδή, αλλά σφιγγόταν και τους έδινε! Και αυτοί (το «τρίο») τα έπαιρναν!
Παρά ταύτα, δεν μειωνόταν η πολεμική τους εναντίον του! Δεν
μειωνόταν το θανάσιμο μίσος που έτρεφαν γι αυτόν, αφού εξακολουθούσε να μην υπογράφει!

Και, του τα έπαιρναν, και, σπάταλη - προκλητική ζωή έκαναν!

Πρόσφατα μάλιστα ο γιος (απόφοιτος πια), απέκτησε καλή και σταθερή εργασία (σε μεγάλη ξένη εταιρία πληροφορικής), και όχι περιστασιακή που είχε μέχρι τότε! Έτσι, το καλοκαίρι αυτό, αγόρασαν και ΝΟΒΑ, και ΧΟΜ ΣΙΝΕΜΑ... [Μεγάλη δηλαδή η… εξέλιξη στην «παιδαγωγική» τέχνη της «κυρίας»! Από τότε δηλαδή που τα παιδιά ήταν στην εφηβεία, και η «μάμα» τα κάλυπτε για να βλέπουν τσόντες στην τηλεόραση…]

...Εγκατέστησαν και κλιματιστικά που δούλευαν, και, με ανοιχτα παραθυρα, και, στο φουλ… Ακόμα και όταν απουσίαζαν!

Ο γέρος βέβαια, δεν είχε τις ίδιες κάψες!

Αλλά, ακόμα, αυτός ο καημένος με τα αρθριτικά και τους ρευματισμούς του, όχι μόνο το κλιματιστικό δεν είχε ανάγκη, αλλά ούτε καν από απλό ανεμιστήρα, το "ρεύμα" αέρα του οποίου και απέφευγε! Ξέχασα να σας πω ότι ούτε και την πόρτα του δωματίου του δεν του επέτρεπαν να έχει ανοιχτή (πέρναγαν από τον διάδρομο και δεν ήθελαν – το «τρίο» - να τον βλέπουν) με αποτέλεσμα να του στερούν ακόμα και την φυσική δροσιά από τον αέρα που κυκλοφορεί!


Έτσι, αναγκάστηκε να καταφύγει σε τεχνητό ελκυσμό: άνοιγε το παράθυρο, άνοιγε και τον αποροφητήρα που είναι πάνω από το φουρνάκι που έχει στο δωμάτιο του!

Αυτή η… «δαπάνη» εξόργισε την κυρία, που τον έβρισε γι αυτό! Χτες!

Την εξόργισε, διότι ο γέρος ζήτησε να συμμετέχουν κι αυτοί κάπως (συμβολικά έστω) στον λογαριασμό του ηλεκτρικού… Λογαριασμό που αυτοί (το «τρίο») τόσο επιπόλαια και τόσο προκλητικά τον φουσκώνουν! Αυτά, χτες!

Σήμερα το πρωί, κάτω από την πόρτα του δωματίου του, βρήκε ο γέρος ένα σημείωμα της «κυρίας». Ένα γράμμα της, με το οποίο τον απειλεί ότι αν δεν πληρώσει αυτός όλο το ποσό για τη ΔΕΗ (έφτασε τα 600 ευρώ), θα πάει - η «κυρία» - τη Δευτέρα στον εισαγγελέα, για να τον καταγγείλει!



ΣΧΕΤΙΚΟ:


Το πρόβλημα με την «κυρία» Ελένη, σύζυγο Παναγιώτη.

Αριστερό κλικ στη φωτογραφία, σας πάει στο θέμα...
http://xairete.blogspot.com/2010/07/blog-post_4282.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: