Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

Ο καλός Θεός σε στέλνει και μου γράφεις όλα αυτά τα λόγια την κατάλληλη στιγμή!

(11/09/2005)

ΑΝΝΑ:

Εσύ... "θα μας τρελάνεις"! Ο καλός Θεός σε στέλνει και μου γράφεις όλα αυτά τα λόγια την κατάλληλη στιγμή!
Να σαι καλά βρε Παναγιώτη...



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:

Και εσύ να είσαι καλά, Άννυ μας!

…Και όπως λέει ένας οικογενειακός μου φίλος, ο θεολόγος Νικόλαος Νευράκης:
«Από την εποχή του Σωκράτη μέχρι τη σημερινή όλοι οι φιλόσοφοι με διαφορετικό πάντοτε τρόπο διδάσκουν την ύπαρξη της αιώνιας ζωής.

Ο Σωκράτης π.χ. όταν έλεγε την απολογία του στους Αθηναίους διακήρυξε την πίστη του στη μετά θάνατο ζωή προς την οποία πήγαινε με πολλή χαρά γιατί εκεί έλεγε, επικρατεί απόλυτη δικαιοσύνη και τάξη.

Ο Φίχτε είπε τα εξής σπουδαία λόγια για την ψυχή του ανθρώπου και τη μεταφυσική ζωή. “Ελάτε έξω από τις πόλεις και τα χωριά, ελάτε στην πολιτεία της σιωπής, στα νεκροταφεία και σκύψτε επάνω στους τάφους και κολλήστε το αυτί σας στο κρύο μάρμαρο και θα ακούσετε τη φωνή της αιωνιότητος να σας λέει ότι ζει το αγαπημένο σας πρόσωπο που νοσταλγείτε”.

Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος παρομοίωσε τον άνθρωπο με βιβλίο και συγκεκριμένα είπε ότι το βιβλίο της ψυχής δεν χάνει την αξία του όταν τα εξώφυλλα του σώματος καταστραφούν μετά τον θάνατο.

Πάνω από όλους τους ανθρώπους όμως, μιλάει με αυθεντία και κύρος αιώνιο ο Ιησούς. Ο Κύριος ως τέλειος Θεός διακήρυξε ότι δεν υπάρχει θάνατος και ότι η αιώνια ζωή είναι η μεγαλύτερη πραγματικότητα».

Και όπως θα έλεγα και… εγώ (να μην ευλογήσω και τα γένια μου;):

Όσοι προχωράμε περισσότερο στην ηλικία, μιλάμε πολλές φορές νοσταλγικά για κάποια «αξέχαστα» ολόδροσα χρόνια, (χαράς, αθωότητας και αγνότητας) που ζήσαμε. Αυτά λοιπόν τα «αξέχαστα» χρόνια, θα ξανάρθουν… ανανεωμένα και αναγεννημένα και αυτά μαζί μας (σε νέα «επαυξημένη» έκδοση), στην Δευτέρα Παρουσία του Χριστού μας. Όταν θα έχουμε το νεανικό, και άφθαρτο σώμα, ίδιο με το δικό Του, το Αιώνιο και πάντα νεανικό!..

…Φανταστείτε εμένα δηλαδή, να πεθάνω γέρος και να ξαναζήσω με μια μορφή σαν αυτή περίπου του εικονιδίου του «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ» στο φόρουμ!..

Το ίδιο σκέφτομαι και με τις (πραγματικές) φωτογραφίες που βλέπω (σαν αγιογραφίες δεν μοιάζουν;) με τις κοπελιές, από τα μέλη εδώ του ΦΟΡΟΥΜ: …Πάντα νέες και ωραίες (και οι κοπελιές) στη ΝΕΑ ΖΩΗ!

Ε, αυτήν την ελπίδα (ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ), λέω ότι έχουμε, αν μείνουμε σε Αυτήν την επίγεια, την «Στρατευόμενη» Εκκλησία. Σε Αυτήν που θα μας χαρίσει τη συνέχεια στην Άλλη, την Ουράνια, την «Θριαμβεύουσα» Εκκλησία, για να ζήσουμε αιώνια κοντά στον «καλό Θεό» που λέει και η Αννούλα μας.

Αν κάνω λάθος (ουδείς… άσφαλτος), πείτε μου.


ΣΧΕΤΙΚΟ:

Για να ευλογήσουμε λίγο και τα γένια μας (αν και δεν έχουμε)

Δεν υπάρχουν σχόλια: